Hokejisti Michaloviec doma podľahli Banskej Bystrici 2:5

28.09.2024 Celý región

Michalovce 27. septembra (TASR) - Hokejisti HC MONACObet Banská Bystrica zvíťazili na ľade HK Dukla Ingema Michalovce 5:2 v piatkovom zápase 4. kola Tipos extraligy. Dosiahli tým už tretí triumf v sezóne, no prvý v riadnom hracom čase. Michalovčania prehrali aj druhý domáci zápas, na konte však majú šesť bodov za dve víťazstvá u súperov.

Tipos extraliga, 4. kolo:

HK Dukla Ingema Michalovce - HC MONACObet Banská Bystrica 2:5 (1:1, 1:2, 0:2)
Góly: 18. Pu (Svitana, Drgoň), 28. Krastenbergs (Daugavinš, Pu) - 4. Chicoine (Voyer), 25. Wedman (Voyer, Scarlett), 38. Wedman (Faith, Michalčin), 58. Výhonský (Bíreš, Stránský), 59. Bíreš (Výhonský). Rozhodcovia: Kocúr, Jobbágy - Ordzovenský, Bogdaň, vylúčení: 4:6 na 2 min., presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 2463 divákov

Michalovce: Junca - Drgoň, Slováček, Bodák, Brejčák, Jasečko, Meliško, Pišoja - Daugavinš, Pu, Krastenbergs - Michnáč, Svitana, Johnson - Fominych, Gabriel, Valach - Kabáč, Solenský, Vašaš

Banská Bystrica: Rabčan - Scarlett, Chicoine, Michalčin, Zeleňák, Žabka, Stránský - Voyer, Boucher, Petriska - Adams, Wedman, Faith - Výhonský, Bíreš, Tomka - Jasenec, Čunderlík, Matoušek

hlasy:

Tomek Valtonen, tréner HK Dukla Ingema Michalovce: "Neviem, čo sa stalo v prvej tretine, ale počas nej som mal pocit, že nie sme pripravení. Dostali sme v nej aj presilovky, no nefungovalo nám to v nich tak, ako by malo. V druhej tretine sme mali veľa šancí skórovať, ale strelili sme iba jeden gól. Nie som spokojný s predvedenou hrou. Je začiatok sezóny, v nedeľu máme ďalší zápas. Musíme ísť ďalej a poučiť sa z chýb."

Vladimír Országh, tréner HC MONACObet Banská Bystrica: "Sledovali sme Michalovce v ich zápasoch a hrali v nich veľmi dobre. Mali sme dobrý vstup do zápasu, boli sme rýchli aj agresívni. Potom prišli naše staré "boliestky," ktorými boli vylúčenia v prvej tretine. Inkasovali sme z toho gól. Bol to taký zápas hore-dole, každý chvíľku ťahal pílku. Sme radi za víťazstvo. Ubránili sme veľa oslabení, no stále vidím v našej hre veľa chýb a zlých rozhodnutí. Je však začiatok sezóny a v prvom rade potrebujeme zbierať body, aby sme mali pokoj na prácu a to sa nám dnes podarilo. Z Michaloviec sa body nevozia ľahko."

Jakub Meliško, obranca HK Dukla Ingema Michalovce: "Začiatok zápasu nebol podľa našich predstáv. Myslím si, že v druhej tretine sme boli lepší. Spravili sme viaceré chyby z nepozornosti. Musíme sa z toho poučiť. Mali sme najmä v druhej tretine viacero šancí, ktoré sme nepremenili a po nich sme naopak inkasovali tretí gól. Nemyslím si, že sme hrali zle, no mali sme nejaké výpadky."

Alex Výhonský, tréner HC MONACObet Banská Bystrica: "Sú to cenné body. Bol to vyrovnaný zápas, no musíme si dávať pozor na fauly v útoku, máme ich veľa. Snažíme sa hrať hokej, ktorý od nás vyžaduje tréner. Ak to dokážeme plniť, tak je ťažké zdolať nás. Michalovce mali veľa šancí a aj vlastnými chybami sme ich dostávali na koňa."
 
 
 

Spišská Nová Ves zdolala Poprad 4:3,pripravila mu prvú prehru v sezóne

Spišská Nová Ves 27. septembra (TASR) - Hokejisti Popradu zaznamenali prvú prehru v novej sezóne Tipos extraligy. "Kamzíci" v 4. kole neuspeli na ľade vicemajstra zo Spišskej Novej Vsi 3:4. Domáci sa vďaka triumfu dostali na prvé miesto, Poprad klesol na 2. priečku.

Popradčania sa ujali vedenia v 5. minúte, Šotek našiel pred prázdnou bránkou Suchého, ktorý sa nemýlil. Domáci odpovedali v presilovej hre vďaka Andrusiakovi. V druhej Spišiaci najprv udreli po góle Mykluchu a prvý presný zásah v najvyššej súťaži zaznamenal Barcík, ktorého strelu si Turan stečoval do vlastnej sieti. "Kamzíci" znížili v 39. minúte, Coskey využil početnú výhodu. Triumf potvrdil strelou do prázdnej bránky Rapáč. Výsledok potom ešte upravil Kotvan.

HK Spišská Nová Ves – HK Poprad 4:3 (1:1, 2:1, 1:1)
Góly: 9. Andrusiak (Rapáč, Majdan), 28. Myklucha (Groch, Majdan), 38. Barcík (Romaňák, Majdan), 59. Rapáč (Majdan, Mitens) – 5. Suchý (Šotek, Bourque), 39. Coskey (Kotvan, Centazzo), 60. Kotvan. Rozhodcovia: Klejna, Žák – Pribula, Hajnik, vylúčení: 4:3 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 4112 divákov.

Spišská Nová Ves: Mitens – Ališauskas, Žiak, MacKinnon, Romaňák, Valach, Groch, Barcík – Rapáč, Ford, Majdan – Hannoun, Myklucha, Andrusiak – Števuliak, Bortňák, Chlán – Džugan, Drábek, Šuty – Danielčák

Poprad: Belányi – Ligas, Kotvan, Turan, Bourque, Fereta, Brejčák, Sluka – Calof, Cracknell, Centazzo – Coskey, Šiška, Paločko – Šotek, Suchý, Nauš – Török, Urbánek, Kundrik – Murin


hlasy po zápase:

Jason O'Leary, tréner Spišskej Novej Vsi: "Poprad má veľmi skúsený tím a má rýchlych hráčov. Mali sme ťažký začiatok, ale postupne sme zlepšili našu hru a som hrdý na odpoveď mojich hráčov. Tlačili sme sa do brány a prinieslo nám to aj šťastnejšie góly. Kľúčové bolo ubrániť oslabenie 3 na 5, hráči odviedli počas nej skvelú prácu. Teším sa z výsledku."

Ján Šimko, asistent trénera Popradu: "Myslím si, že zápas splnil naše očakávanie. Nemyslím však výsledok a našu prehru. Pre nás ten začiatok nebol dobrý, riešili sme veľmi pomaly situácie, predlžovali sme si striedania. Nevyšla nám presilovka 5 na 3, ktorú sme hrali komplikovane, chýbala chladnokrvnosť, čo sa prejavilo v konečnom zúčtovaní. V záverečných minútach sme išli do rizika, chceli sme ešte urobiť niečo s výsledkom. Bohužiaľ náš tretí gól prišiel už neskoro."
 
 

Hokejisti Trenčína sú stále bez bodu, Slovanu podľahli 5:8

Trenčín 27. septembra (TASR) - Hokejisti Trenčína nebodovali ani vo svojom štvrtom zápase v novej sezóne Tipos extraligy. V piatkovom 4. kole podľahli doma Slovanu Bratislava 5:8 a v tabuľke im patrí posledná priečka so skóre 8:26.

Slovan viedol na ľade Dukly 3:0, no domáci dokázali vyrovnať. O triumfe hostí napokon rozhodla tretia tretina, ktorú vyhrali 4:1. Útočník Slovana Wade Murphy sa blysol hetrikom.


HK Dukla Trenčín - HC Slovan Bratislava 5:8 (0:2, 4:2, 1:4)
Góly: 29. Green (Schmiemann), 33. Stapley (Josling), 35. Baláž (Green, Hlaváč), 39. Stapley (Burzan, Josling), 57. Green (Baláž, Ahl) – 10. Lukošik (Pecararo, Bakoš), 15. Pecararo (Acolatse, Bačik), 24. Dudáš (Bakoš, Královič), 34. Murphy (Acolatse, Pecararo), 47. Murphy (Takáč, Kubka), 47. Lukošik (Bjalončík, Puliš), 56. Murphy (Pecararo), 59. Hoelscher. Rozhodcovia: Novák, J. Konc ml. - Hercog, Knižka, vylúčení: 4:6, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 2232 divákov.

Trenčín: Melicherčík – Cardwell, Hlaváč, Schmiemann, Hatala, Bokroš, Starosta, Macejko, Laurenčík – Ahl, Baláž, Green – Josling, Stapley, Burzan – Hudec, Sojčík, Barto – Tomík, Dej, Krajčovič

Slovan: Godla – Acolatse, Bačik, Kubka, Golian, Královič, Sersen, Maier – Pecararo, Hoelscher, Murphy – Bakoš, Egle, Takáč – Puliš, Bjalončík, Lukošik – Dudáš, Preisinger, Šille – Kukumberg
 
 

Druhé víťazstvo pre Nové Zámky: Liptovský Mikuláš zdolali 3:2

Nové Zámky 27. septembra (TASR) - Hokejisti Nových Zámkov zdolali v piatkovom zápase 4. kola Tipos extraligy Liptovský Mikuláš 3:2. Pripísali si druhé víťazstvo v sezóne, Liptáci naopak čakajú na prvé body a v tabuľke im patrí predposledné miesto.

HC Nové Zámky - HK 32 Liptovský Mikuláš 3:2 (1:0, 2:2, 0:0)
Góly: 19. Hamaliuk (Tvrdoň), 28. Hamaliuk (Komuls), 32. Lapšanký (Tvrdoň, Handlovský) – 21. Sukeľ (Pereskokov, Ullman), 39. Uhrík (Réway, Chmielewski). Rozhodcovia: Goga, Crman - Frimmel, Gegáň, vylúčení: 3:4 na min., navyše Guay a Quinn obaja DKZ za bitku, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 1532 divákov.

Nové Zámky: Grande – Roman, Komuls – Kowalczyk, Luža – Semaňák, Novajovský – Kováč, Meszáros – Golod, Guay, Ducharme – Tvrdoň, Slovák, Hamaliuk – Handlovský, Linet, Lapšanský – Ružek, Ondrušek, Kodhaj

Liptovský Mikuláš: Surák – Hraško, Foote – Lalík, Ullman – Mezovský, Taylor – Štrbáň, Faith – Avtsin, Quince, Nespala – Réway, Sukeľ, Pereskokov – Chmielewski, Uhrík, Tkáč – Žilka, Vankúš, Nauš
 
 

Nováčik ligy zo Žiliny porazil Košice 2:1 po predĺžení

Žilina 27. septembra (TASR) - Žilinskí hokejisti zvíťazili v piatkovom zápase Tipos extraligy nad hráčmi HC Košice 2:1 po predĺžení. Víťazný gól vsietil obranca Daniel Gachulinec. "Vlkom" patrí v tabuľke deviata priečka s piatimi bodmi, "oceliari" ich majú na konte sedem a sú piati.

Vlci Žilina - HC Košice 2:1 pp (0:1, 0:0, 1:0 - 1:0)
Góly: 45. Dej (Miller, Fejes), 64. Gachulinec (Lukosevicius) - 16. Mikúš (Šedivý, Jääskeläinen). Rozhodovali: Krajčík, Baluška - Stanzel, Vyšný, vylúčení na 2 min: 5:7, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 2416 divákov.

Žilina: LaCouvee - Tourigny, Miller, Gachulinec, Rajnoha, Holenda, Dyakov, Vajko - Lukosevicius, Jones, Kolenič - Fejes, Dej, Mráz - Mucha, Šmída, Varga - Koyš, Galamboš, Beták

Košice: Riečický - Gildon, Parlett, Deyl, Teves, Šedivý, Ferenc - Mikúš, Chovan, Jääskeläinen - Petráš, Pollock, Martel - Lamper, Repčík, Krivošík - Rogoň, Havrila, Bartánus


hlasy po zápase:

Milan Bartovič, tréner Žiliny: "Videli sme dobrý zápas z oboch strán, prím hrali brankári. My sme mali šance aj na tri body, ale sme radi aj za dva. V prvej tretine nebolo toľko šancí, Košice išli do vedenia, ale ja musím pochváliť chalanov, od druhej tretiny sme boli živší. Za stavu 0:1 sme sa nevzdávali, verili sme si. V predĺžení klobúk dolu, zblokovali sme veľa striel. To sú veci, ktoré od hráčov chceme. Ukázali sme, že môžeme hrať s hocikým."

Dan Ceman, tréner Košíc: "Po dlhej ceste autobusom sme nehrali celkom dobre v prvej tretine, ale myslel som si, že v druhej tretine sa trochu zdvihneme. No nestalo sa tak. Žilina hrá veľmi dobre, dnes hrala trúfalejšie ako my. Vyhrali viac súbojov o puk. Zaslúžia si ten bod navyše, keďže zvládli aj oslabenie piatich proti trom. Súhlasím, že brankári boli vynikajúci."
 
 

Úradujúci majstri z Nitry zdolali Zvolen 3:2

Nitra 27. septembra (TASR) - Hokejisti HK Nitra zvíťazili v piatkovom stretnutí 4. kola Tipos extraligy nad HKM Zvolen 3:2. Úradujúci majstri zaznamenali tretiu výhru v novom ročníku a s deviatimi bodmi sa posunuli na tretie miesto v tabuľke, Zvolen má na konte iba tri a patrí mu 10. priečka.

Nitrania nastúpili ešte bez čerstvej posily kanadského útočníka Bretta Ritchieho, ktorý odohral v zámorskej NHL viac ako 400 duelov. Chýbal aj center elitného útoku Sahir Gill, avšak práve novozložená prvá trojica sa zaslúžila o otvárací presný zásah, keď po faule na Karola Csáyniho využil presilovú hru po 54 sekundách obranca Alex Cotton. Prostredná časť priniesla viacero príležitostí na oboch stranách, no presadil sa len hosťujúci kapitán Andrej Kudrna. Na začiatku tretieho dejstva vyrovnal Tomáš Pobežal a oba tímy túžili po zisku troch bodov. Pre Nitru ich zabezpečil v 54. minúte výstavným zakončením Jakub Lacka.

HK Nitra - HKM Zvolen 3:2 (1:1, 0:1, 2:0)
Góly: 1. Cotton (Pobežal, Lacka), 45. Pobežal (Okoličány), 53. Lacka (Alger) – 20. Halbert (Olson), 29. Kudrna (Hecl). Rozhodovali: Štefik, Výleta - Kacej, Tichý, vylúčení: 7:7 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 3043 divákov

Nitra: Kašík – Cotton, Mezei, Auk, Hain, Vitaloš, Stacha, Fatul, Bača – Csányi, Bajtek, Buček – Alger, Bubela, Jackson – Lacka, Pobežal, Okoličány – Bačo, Chrenko, Nemec

Zvolen: Kantor – Bindulis, Halbert, Hudec, Oligny, Beňo, Robertson – Hecl, Sheehy, Kudrna – R. Bondra, Olson, Zuzin – Marcinek, Jendek Mišiak - Kukuča, Senčák, Macek

hlasy po zápase:

Ivan Švarný, asistent trénera Nitry: "Bol to veľmi rýchly a dynamický duel s veľa osobnými súbojmi. Bolo to atraktívne pre divákov. Ja si myslím, že výborne prevedenie našich špeciálnych tímov v oslabovke aj presilovke. Trochu sa nám nevydaril záver, ale dotiahli sme to do konca. Nemuseli sme urobiť icing, ale brankár nás podržal. Myslím si, že zaslúžene zostali tri body doma."

Martin Štrba, tréner Zvolena: "Zápas mal vynikajúcu úroveň, no mne sa to moc dobre nehodnotí, keďže sme prehrali. Stretli sa výborné tímy so skvelými brankármi. Žiaľ, znovu nás zradili špeciálne formácie. Už niekoľký duel sme prehrali na základe toho, že sme nepremenili presilovky a inkasujeme v oslabeniach."
 
 

tabuľka po 4. kole:

1. Spišská Nová Ves 4 3 0 1 0 15:10 10
2. Poprad 4 3 0 0 1 20:13 9
3. Nitra 4 3 0 0 1 16:10 9
4. Slovan Bratislava 4 3 0 0 1 17:13 9
5. Košice 4 1 1 2 0 14:8 7
6. Banská Bystrica 4 1 2 0 1 16:12 7
7. Michalovce 4 2 0 1 1 12:13 7
8. Nové Zámky 4 2 0 0 2 9:10 6
9. Žilina 4 1 1 0 2 7:9 5
10. Zvolen 4 1 0 0 3 13:15 3
11. Liptovský Mikuláš 4 0 0 0 4 9:17 0
12. Trenčín 4 0 0 0 4 8:26 0
 

Vyberte región

mark